UrodaW jakich produktach kryje się syrop glukozowo-fruktozowy?

W jakich produktach kryje się syrop glukozowo-fruktozowy?

22.10.2014 16:25, aktualizacja: 23.10.2014 16:04

Wędliny, lody, słodycze, produkty mleczne, przetwory mięsne i rybne, a przede wszystkim soki - w tych produktach najczęściej pojawia się syrop glukozowo-fruktozowy.

Wędliny, lody, słodycze, produkty mleczne, przetwory mięsne i rybne, a przede wszystkim soki - w tych produktach najczęściej pojawia się syrop glukozowo-fruktozowy. O jego właściwościach opowiedziała w studiu "Dzień Dobry TVN" dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia. Specjalistka wyjaśniła także, dlaczego syrop może być niebezpieczny dla zdrowia oraz przedstawiła jego inne nazwy, które często stosują producenci.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (11)
Zobacz także