GotowaniePrzepisySpring rolls z kimchi i makaronem ryżowym

Spring rolls z kimchi i makaronem ryżowym

Spring rolls z kimchi i makaronem ryżowym
Źródło zdjęć: © www.justmydelicious.com
01.10.2015 07:50, aktualizacja: 09.11.2015 20:16

To pyszna i prosta propozycja przekąski dla osób, które przepadają za pikantnymi potrawami.

To pyszna i prosta propozycja przekąski dla osób, które przepadają za pikantnymi potrawami. Jak zapewnia autorka przepisu Paulina Krajewska, kimchi jest niesamowicie uniwersalne i w mig znika z talerza. Zestawione z makaronem ryżowym, zwinięte w cienkie i bardzo delikatne płaty papieru ryżowego daje fantastycznie pyszny efekt.

Składniki (na około kilkanaście szt): 1 opakowanie makaronu ryżowego, 6 łyżek domowego kimchi, płaty papieru ryżowego.

Składniki na kimchi (1 duży słoik): 1/2 kapusty pekińskiej (ok. 700g), 2 duże marchewki, 4 łyżki soli, 4 papryczki chilli, 2 łyżeczki startego imbiru, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki sosu rybnego, 1 łyżeczka suszonych płatków lub całych rybek/krewetek.

Kapustę pokrój na mniejsze kawałki, obraną marchew zetrzyj na dużych oczkach tarki. Zasyp kapustę i marchew solą, wymieszaj i pozostaw na 6-12 godzin w lodówce. Po upływie tego czasu na durszlaku przelej wszystko pod bieżącą wodą parę razy, dokładnie na końcu całość odciskając z nadmiaru wody. Tak przygotowaną kapustę i marchew wymieszaj z pastą będącą efektem połączenia np. w blenderze lub moździerzu pozostałych składników i już.

Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron połącz z kimchi. Farsz zawiń w przygotowane według wskazówek na opakowaniu płaty papieru ryżowego i już.

* www.justmydelicious.com Paulina Krajewska*

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (6)
Zobacz także