Koreczki z krewetkami

/ 28.03.2006
 AAA
Koreczki z krewetkami

Składniki

  • długi ogórek sałatkowy
  • 10 dag krewetek w zalewie
  • 2 łyżki gęstego majonezu
  • pół szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
  • pół cytryny
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 2-3 gałązki koperku
  • sól
  • pieprz

Czas przygotowania

do 30 minut

Sposób przyrządzania

Ogórek dokładnie umyć, osuszyć, pokroić na 12 plastrów o grubości około 2 cm. Z każdego kawałka ogórka wydrążyć środek z pestkami (najlepiej za pomocą łyżeczki) tak, aby powstały malutkie miseczki. Krewetki opłukać, wrzucić na minutę do gorącego bulionu warzywnego, osączyć, skropić sokiem z cytryny. Część krewetek odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać razem z koperkiem. Wymieszać z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowaną masą napełnić kawałki ogórka. Każdy koreczek udekorować ćwiartką pomidorka koktajlowego, odłożonymi krewetkami i koperkiem.

Jedna porcja zawiera: 105 kcal.
Czas przygotowania: 15 minut.
Danie dla: 4 osób
Autor: Pani Domu 11/00 A. Rogalski

tagi:

Dodaj nowy przepis

oceń
tak 0 50%
nie 0 50%

Galerie


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco