Wątróbka z indyka

kubakot / 09.02.2007
 AAA
Wątróbka z indyka

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki z idyka
  • 3 cebulki
  • mąka
  • olej
  • sól, pieprz

Czas przygotowania

do 30 minut

Sposób przyrządzania

Wątróbkę dokladnie oczyścić. Chwile zostawic, by "obeschła" W tym czasie na rozgrzanym oleju poddusic pokrojona w wiorki cebulkę. Przełożyć na talerzyk. Wątrobkę obtoczyć w mące. Dobrze rozgrzać oliwę najlepiej w głębszej patelni. dobrze podsmażyć. Dodac cebulkę i podlać odrobina wody. popieprzyć do smaku. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Posolić tylko i wyłącznie przed podaniem.

tagi:

Dodaj nowy przepis

oceń
tak 2 100%
nie 0 0%

Galerie


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco