Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

Ogien / 21.02.2007
 AAA
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

Składniki

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • 1 puszka tuńczyka (najlepiej sałatkowego) w sosie własnym lub oleju
  • 1 opakowanie makaronu (kokardki)
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa
  • mleko
  • sól, cukier, pieprz, tymianek, bazylia
  • parmezan

Czas przygotowania

do 30 minut

Sposób przyrządzania

Ugotować makaron. W trakcie gotowania makaronu na dużą patelnie wyłożyć zamrożony szpinak i podgrzać dodając 3-4 łyżki oliwy (może być masło). Gdy szpinak zacznie się gotować dodać do niego rozdrobnionego tuńczyka. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, bazylią do smaku. Podgrzewać przez około 5 minut. Pod koniec dodać rozgnieciony czosnek i mleko (może być śmietana, jednak to zwiększa kaloryczność potrawy) w takiej ilości, aby powstała nam gęstawa masa. Podgrzewać przez 3 minuty. Szpinaku nie należy przykrywać gdyż zmienia kolor na brunatno-zielony i nie wygląda to najlepiej. Po odcedzeniu makaronu, zmieszać ze szpinakiem. Podawać danie posypane utartym serem parmezan. Smacznego!

tagi:

Dodaj nowy przepis

oceń
tak 3 100%
nie 0 0%

Galerie


Opinie (4)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~misia 2013-02-22 (14:06) 1 rok 5 miesięcy 2 dni 5 godzin i 1 minutę temu

bardzo pyszne:)

odpowiedz

0
0
~olunia 2013-01-25 (08:07) 1 rok 5 miesięcy 29 dni 10 godzin i 59 minut temu

pyszne

odpowiedz

0
0
~kama 2012-12-14 (15:12) 1 rok 7 miesięcy 10 dni 3 godziny i 54 minuty temu

bardzo dobry wyszedl :)

odpowiedz

0
0
eell 2012-11-23 (13:31) 1 rok 8 miesięcy 1 dzień 5 godzin i 35 minut temu

Pycha:)

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco