Kaczka pieczona

Vanessa / 11.06.2007
 AAA
Kaczka pieczona

Składniki


  • kaczka

  • 2 duże jabłka

  • 2 ząbki czosnku

  • łyżka majeranku

  • łyżka kminku

  • łyżka cukru

  • 2 łyżki oleju

  • sól,pieprz

Czas przygotowania

powyżej 60 minut

Sposób przyrządzania

Kaczkę z wierzchu nacieramy solą,pieprzem i olejem, w środku majerankiem,kminkiem,solą,zmiażdżonym czosnkiem,cukrem i pieprzem.Do kaczki wkładamy obierki z jabłek i gniazda nasienne.Pieczemy w temp.190 st.C. Gdy kaczka będzie złocista,zmniejszamy temp. do 140 st.C. i pieczemy,aż będzie miękka.Podajemy z cząstkami jabłek smażonymi z cukrem i majerankiem.

tagi:

Dodaj nowy przepis

oceń
tak 0 50%
nie 0 50%

Galerie


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco