Okrągłe gołąbki

Agnieszka Spólny / 30.03.2009
 AAA
Okrągłe gołąbki

Składniki

  • 40 dag mielonej cielęciny (mogą być polędwiczki wieprzowe)
  • kromka pełnoziarnistego chleba
  • główka sałaty rzymskiej lub kapusty pekińskiej
  • ząbek czosnku
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka posiekanych ziół-(natka pietruszki, majeranku, tymianek, bazylia)
  • sól, pieprz

Czas przygotowania

do 60 minut

Sposób przyrządzania

Sałatę sparzyć, osączyć. Chleb namoczyć i odcisnąć.Mięso wymieszać z chlebem, czosnkiem, ziołami, przyprawić. Uformować małe kuleczki i każda obwinąć listkiem sałaty. Ułożyć w formie żaroodpornej skropić olejem i winem. Piec 30 minut w 160 "C

tagi:

Dodaj nowy przepis

oceń
tak 0 50%
nie 0 50%

Galerie


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco