Pyzy nadziewane mięsem

/ 27.03.2006
 AAA
Pyzy nadziewane mięsem

Składniki

  • 75 dag gotowanych; przetartych przez sito ziemniaków,
  • 25 dag m±ki pszennej,
  • 10 dag m±ki ziemniaczanej,
  • 3 jajka,
  • 30 dag mielonego mięsa,
  • cebula,
  • 2-3 łyżki bulionu,
  • łyżka bułki tartej,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oleju.

Czas przygotowania

do 60 minut

Sposób przyrz±dzania

Czas przygotowania: 50 minut. Składniki ciasta poł±czyć, zagnie¶ć. Przykryć, odstawić na 10 minut. Posiekan± cebulę zeszklić na oleju. Dodać mięso, smażyć, aż się zrumieni. Wlać bulion, lekko ostudzić, wyrobić z bułk± tart± i jajkiem. Doprawić sol± i pieprzem. Z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, nałożyć nadzienie i starannie zlepić w kulę. Gotować przez 12-15 minut w osolonym wrz±tku. Wyj±ć, os±czyć. Pyzy s± najsmaczniejsze z pokrojonym podsmażonym boczkiem i cebul±. (Pani Domu 10/00, A. Rogalski)

tagi:

Dodaj nowy przepis

oceń
tak 0 50%
nie 0 50%

Galerie


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco