Trwa ładowanie...
d2wgsyh
Temat

quinoa

Quinoa: przepisy z komosą ryżową
17-11-2018 21:39

Quinoa: przepisy z komosą ryżową

Quinoa, czyli komosa ryżowa, to roślina z grupy pseudo zbóż, której nasiona bogate są w skrobię. Istnieje wiele przepisów na dania z quinoa. Śmiało może zastąpić ziemniaki czy kaszę w naszej diecie. Dodatkowo z jej liści możemy przygotować pyszną sałatkę. Poznaj więcej przepisów na dania z komosą ryżową.

Produkty spożywcze jako domowe środki pielęgnacji urody
04-04-2014 10:52

Produkty spożywcze jako domowe środki pielęgnacji urody

Nasiona chia są bogate w kwasy omega-3, zawierają dużo błonnika i pomagają pozbyć się tkanki tłuszczowej (zwłaszcza na brzuchu). To tylko kilka dobroczynnych właściwości tego produktu, który dużą popularność zdobył sobie stosunkowo niedawno. Do wszystkich zalet prozdrowotnych nasion chia można dodać również te kosmetyczne, okazuje się bowiem, że te małe ziarenka służą przy okazji urodzie. Takich produktów, które świetnie sprawdzają się zarówno w kuchni, jak i w łazienkowej kosmetyczce, jest znacznie więcej. Z powodzeniem można je wykorzystać w codziennej pielęgnacji.

Komosa ryżowa. Chroni przed rozwojem groźnych chorób, w tym nowotworów
19-02-2014 11:25

Komosa ryżowa. Chroni przed rozwojem groźnych chorób, w tym nowotworów

Bogata w pełnowartościowe białko – jako jeden z nielicznych pokarmów pochodzenia roślinnego, dostarcza wszystkich, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, aminokwasów. Doskonale zastępuje mięso. Ze względu na niezwykły skład i właściwości odżywcze, komosa ryżowa zaliczana jest do grupy żywności szczególnie korzystnej dla zdrowia.

10 super produktów, które pomogą ci schudnąć
22-05-2012 09:17

10 super produktów, które pomogą ci schudnąć

Badania pokazują, że kobiety, które dostarczają organizmowi przynajmniej 1400 mg wapnia dziennie, spalają więcej tłuszczu niż te, które nie spożywają mlecznych wyrobów. Dlatego właśnie warto jeść jogurt. Jakie jeszcze produkty, które masz w kuchni, pomogą ci szybko schudnąć? Po raz pierwszy terminu „superfoods” użył w 2004 roku dr Steven Pratt, autor książki "SuperFoods Rx: Fourteen Foods That Will Change Your Life". Według Pratta wybór pożywienia opierał się na trzech kluczowych zasadach: po pierwsze: jedzenie powinno być łatwo dostępne dla społeczeństwa, po drugie: musi zawierać składniki odżywcze, które zwiększą żywotność, a po trzecie: jego zdrowotne korzyści muszą być poparte odpowiednimi badaniami naukowymi.

d2wgsyh
d2wgsyh