Jak narodził się kultowy płyn "Ludwik" i... dlaczego retro może iść w parze z kuchnią fit? [Zobacz wideo!]
Czy wiesz, że Ludwik był pierwszym w Polsce płynem do mycia naczyń? Pojawił się w 1964 r. i na początku dostępny był wyłącznie w wariancie miętowym, w szklanej butelce z ozdobną kratką. Dziś mamy kilka nowych wersji zapachowych, w tym... sprawdźcie sami, zaglądając do naszej kuchni!
Czym (poza ksylitolem) można zastąpić biały cukier, do czego wykorzystać resztki z bulionu i jak przygotować szybkie śniadanie w wersji fit? Nasza redaktorka kulinarna Gosia Rudzińska ma na to odpowiedź!
W swej kuchni retro zdradza wiele nowoczesnych patentów, które sprawdzają się w przygotowywaniu posiłków na co dzień. Jak sama podkreśla, "dużo gotowania, to i dużo zmywania", dlatego jej niezawodnymi pomocnikami są również płyny do mycia naczyń. Na kuchennej szafce stoi kilka wariantów Ludwika – od klasycznej mięty po... ultranowość w postaci granatu i werbeny. Który płyn okazał się zapachowym faworytem i... czy poradził sobie z przypalonymi naczyniami? Zobaczcie wideo!