Trwa ładowanie...
Artykuł sponsorowany

Miodowa Kompozycja – prezent idealny na czas, w którym zdrowie liczy się podwójnie.

Miodowa kompozycja to zestaw 15 słoiczków odmiennych gatunków miodu i pozostałych pszczelich produktów. Całość zamknięta w pięknej, drewnianej skrzyneczce dopełniającej ekskluzywny charakter podarunku. Oprócz pięknego wyglądu, obdarowując bliską osobę miodową kompozycją, przekazujesz jej również pełnie walorów zdrowotnych zawartych w jej wnętrzu oraz możliwość zapoznania się z przyszłym ulubionym rodzajem "płynnego złota".

Share
 Źródło: materiały partnera
d7q3j5o

1.      Mleczko pszczele w miodzie

Mleczko pszczele zawiera znaczącą ilość białka, aminokwasów, lipidów, witamin i cukrów.

d7q3j5o

Często nazywane Eliksirem Życia, jest stosowane jako ekskluzywny pokarm. Młode pszczoły otrzymują go jedynie przez kilka pierwszych dni życia, natomiast królowa matka, która jest nim karmiona od narodzin do śmierci, ma zapewnioną długowieczność - żyje ona aż 40 razy dłużej niż pszczoły niekarmione mleczkiem! To prawdziwa dawka witalności, aminokwasów, mikro- i makroelementów oraz witamin.

Mleczko pszczele jest również afrodyzjakiemWzmaga odporność, usuwa zmęczenie, pobudza apetyt, sprzyja regeneracji. W połączeniu z miodem oferuje nie tylko unikalne właściwości, ale również wyjątkowy smak.

2.      Pierzga w miodzie

Pierzga to pieczołowicie przetwarzany za pomocą naturalnych enzymów pszczelich i magazynowany w plastrach pyłek pszczeli. Dzięki pracy pszczół pyłek osiąga lepiej przyswajalną dla człowieka formę.

d7q3j5o

Największą zaletą pierzgi jest jej wzmacniający wpływ na układ nerwowy i poprawienie koncentracjiPolecana jest przy zwiększonym wysiłku umysłowym.

3.      Pyłek kwiatowy

Brzmi niepozornie a to prawdziwy kozak! Poprawia odporność, wzmacnia organizm, uzupełnia braki witamin i mikroelementów, daje ulgę przy problemach alergicznych.

4.      Miód spadziowy 

W okresie kiedy pogoda płata figle świetnie wpływa na poprawienie odporności, posiada również działania antyseptyczneprzeciwzapalne i wykrztuśne. Zaleca się go przy schorzeniach górnych dróg oddechowych, układu nerwowego oraz przy schorzeniach reumatycznych. Bogaty w mikroelementy i pierwiastki śladowe - uzupełnia niedobory organizmu.

d7q3j5o

5.      Miód wielokwiatowy

Zastrzyk energii i zabójca bakterii. Dla sportowców i wszystkich liczących kalorie - swoim smakiem pozwoli zapomnieć o słodyczach. Idealny do dań i wypieków .

6.      Miód gryczany

Miód gryczany często spotyka się z wielką akceptacją osób, które za miodem nie przepadają. To smakowy odmieniec Rodziny Miodowej. Ma intensywny aromat.

d7q3j5o

Miód gryczany stosowany jest w leczeniu układu krążenia, miażdżycy, wątroby (działa odtruwająco) oraz niedokrwistości i braku żelaza.

7.      Miód lipowy

Pachnie tak jak jego nazwa wskazuje królową nektaru - lipą. Charakterystyczny słodki smak, czasami dość ostry, przechodzący w lekką gorycz. 

Złagodzi napięcia i zadziała niczym melatonina.

d7q3j5o

8.      Miód akacjowy 

W jego skład wchodzą przeważnie cukry proste, dlatego bardzo szybko dostarcza energię do naszego organizmu. Sprawdzi się jako przekąska do intensywnego treningu.

9.      Miód rzepakowy

Znaczna ilość glukozy sprawia, że jego krystalizacja następuje kilka dni po miodobraniu. Idealny do pierwszej chłodnej wiosennej lemoniady oraz kawy czy herbaty. 

d7q3j5o

Miód rzepakowy wspomoże w walce z zapaleniem jamy ustnej oraz chorobach układu krążenia.

 materiały partnera
Źródło: materiały partnera

10.  Miód leśny

Posiada on silne właściwości wzmacniające i regenerujące organizm w stanach wyczerpania fizycznego oraz psychicznego. Polecany jest również w schorzeniach serca i układu krążenia oraz zaburzeń trawiennych.

11.  Miód wrzosowy

Znajdziemy w nim pokaźna ilość wolnych aminokwasów. Zawiera małą ilość sacharozy, a dużą - jak na miód, ilość białka

Miód wrzosowy pomoże w walce z chorobami oczu i skóry. Używany już dawno temu przez Kleopatrę jako dodatek do jej słynnych kąpieli

12.  Miód słonecznikowy 

Słodki, delikatny, w różnych odcieniach koloru żółtego. Szybko podlega krystalizacji - przybiera postać małych miodowych granulek.

Wpływa na obniżenie ciśnienia krwi, zbilansuje niedobór potasu, złagodzi stany zapalne dróg oddechowych.

Jest składnikiem wielu maseczek - wygładza, rozświetla i daje potężny zastrzyk nawilżający.

13.  Miód nawłociowy 

Nawłoć to żółta roślina porastająca łąki, delikatnie poruszająca się na wietrze, chociaż powszechnie uważana przez rolników za chwast, jest jedną z bardzo wydajnych roślin miododajnych. Mowa o nawłoci, z której pszczoły chętnie zbierają nektar.

Często krystalizuje do konsystencji kremu, a w takiej postaci warto rozsmarować go na pieczywie. Chociaż jest mało popularny i rzadko spotykany na półkach w marketach warto poznać bliżej jego niecodzienny smak.

14.  Miód pomarańczowy

Charakteryzuje się wyjątkowym zapachem kwiatów pomarańczy i delikatnym smakiem.

Pomyślnie można go wprowadzić jako składnik do przyrządzania deseru.

Doskonale łagodzi rozstrój żołądka wywołany przez stres, działa uspokajająco, ułatwia zasypianie.

15.  Miód lawendowy 

Pozyskiwany z nektaru kwitnącej lawendy. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym aromatem i smakiem. 

Zawiera dużą ilość olejków eterycznych w związku z tym ma silne działanie antyseptyczne. Ceniony jest również ze względu na działanie uspokajające.

Artykuł sponsorowany
d7q3j5o
d7q3j5o
d7q3j5o