Co naprawdę jedzą supermodelki?
Laetitia Casta - supermodelka, którą magazyn „Time” nazwał swego czasu jedną z najbardziej wpływowych osób świata mody. Jej kariera zaczęła się w momencie odkrycia jej przez pewnego fotografa podczas wakacji na Korsyce, Laetitia miała wtedy piętnaście lat.
Wywodząca się z Normandii Laetitia, której zaokrąglone kształty od dawna są tematem wielu dyskusji w świecie mody, stwierdziła w wywiadzie dla „ELLE”: „Po prostu mówię innym, że moje piersi są "wyprodukowane w Normandii" z masła i creme fraiche” [red. creme fraiche - mieszanka śmietany kremówki, soku z cytryny i maślanki]. Dodała przy tym, że do szczęścia potrzebuje jedynie górskich wyżyn, chleba i masła.
JADŁOSPIS OPARTY NA ZASADZIE:
Jem wszystko, na co mam ochotę, ale w rozsądnych ilościach i w regularnych odstępach czasu. To właśnie Laetitia udowodniła, że aby odnosić sukcesy na wybiegu, nie trzeba się głodzić. (na zdjęciu z hinduską modelką Aishwayrą Rai)