GotowaniePrzepisyAromatyczne ziemniaki

Aromatyczne ziemniaki

Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

Aromatyczne ziemniaki

26.07.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32

40 min, 4 porcje
1 porcja 250 kalorii

Składniki:
- 1 kg młodych niedużych ziemniaków
- 2 czerwone cebule
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka ziaren gorczycy
- szczypta chili i kurkumy
- imbir
- pieprz
- sól

Ziemniaki dokładnie umyć szczoteczką, przekroić na połówki lub pokroić na ćwiartki, położyć na blasze, wstawić do piekarnika, upiec
cebulę obrać i drobno posiekać
na patelni rozgrzać olej, wsypać gorczycę, smażyć, aż zacznie strzelać
dodać cebulę i smażyć około 5 min, mieszając
do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)