Czekoladowa fontanna
Jej niepowtarzalny aromat, smak i aksamitna konsystencja, przez wieki uczyniły z niej magiczny eliksir. Niesłabnąca moda na czekoladę przejawia się przede wszystkim w kuchni. Ze zwykłego smakołyku, czekolada staje się niezbędnym elementem zdrowej diety i stylu życia. Ekscytującą propozycją dla wielu stanie się nowy pomysł na czekoladowe fondue.
20.03.2007 | aktual.: 20.03.2007 10:15
Jej niepowtarzalny aromat, smak i aksamitna konsystencja, przez wieki uczyniły z niej magiczny eliksir. Niesłabnąca moda na czekoladę przejawia się przede wszystkim w kuchni. Ze zwykłego smakołyku, czekolada staje się niezbędnym elementem zdrowej diety i stylu życia. Ekscytującą propozycją dla wielu stanie się nowy pomysł na czekoladowe fondue.
Czekoladowa fontanna firmy KitchenAid to urządzenie, które w efektowny sposób wykorzystuje jej płynną, lśniącą i aksamitną postać. Każe jej spływać niekończącą się kaskadą, która roztacza wokół wspaniały zapach.
Fontanna czekoladowa będzie atrakcją każdego przyjęcia. Równie dobrze wypadnie jako ozdoba dziecięcego garden - party, koleżeńskiego spotkania, chrzcin, komunii, wesela, jak i biznesowego spotkania lub wykwintnej kolacji. Jest estetycznie wystylizowana, łatwa w obsłudze i prawie bezszelestna. Jej uruchomienie jest szybkie i niekłopotliwe, stąd jest dobrym pomysłem na mało pracochłonne, a udane, słodkie wykończenie imprezy.
Przez fontannę może płynąć nią nie tylko ciepła czekolada, ale także odpowiednio przygotowany ser. Można wyłączyć podgrzewanie i czekoladę zastąpić zimnym sosem barbecue albo innym lekkim sosem, towarzyszącym dowolnie wybranym dodatkom. W czekoladzie, płynącej pod postacią cienkiej kurtyny, możemy zamaczać owoce egzotyczne albo sezonowe, biszkopty, herbatniki, kruche ciasteczka, a w serach i sosach – np. grillowane mięsa i warzywa.