GotowaniePrzepisyRyba w cieście

Ryba w cieście

Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, jedzenie ryb wcale nie musi być niemiłą koniecznością, ale korzystając z kilku trików, będziemy chętnie sięgać po pyszne kawałki filetów z dorsza albo flądry. Przecież w jedzeniu liczy się nie tylko potrzeba uzupełnienia zapasów energetycznych, lecz również właśnie przyjemność. Ryby możemy jeść w kilku zupełnie skrajnych odsłonach, przykładem których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała w chrupiącej panierce. Jak przygotować ciasto do ryby, by odpowiadało naszym wymaganiom? Wystarczy przeczytać poniższy artykuł, z którego nie tylko dowiesz się, jak zrobić ciasto do ryby, lecz także poznasz tajemnice jej smażenia.

Ryba w cieście
Karolina

27.04.2012 | aktual.: 28.04.2012 01:20

Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, jedzenie ryb wcale nie musi być niemiłą koniecznością, ale korzystając z kilku trików, będziemy chętnie sięgać po pyszne kawałki filetów z dorsza albo flądry. Przecież w jedzeniu liczy się nie tylko potrzeba uzupełnienia zapasów energetycznych, lecz również właśnie przyjemność. Ryby możemy jeść w kilku zupełnie skrajnych odsłonach, przykładem których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała w chrupiącej panierce. Jak przygotować ciasto do ryby, by odpowiadało naszym wymaganiom? Wystarczy przeczytać poniższy artykuł, z którego nie tylko dowiesz się, jak zrobić ciasto do ryby, lecz także poznasz tajemnice jej smażenia.

Ciasto do ryby

Innym sposobem na pyszną rybę jest usmażenie ryby w cieście naleśnikowym. Wystarczy, że przygotujesz takie ciasto jak na naleśniki i odpowiednio przyprawiony filet usmażysz razem z nim.

Ryba w cieście serowym jest bardzo łatwa do przygotowania, a może stać się ulubioną potrawą prawdziwych smakoszy sera. Ciasto należy zrobić w ten sposób, aby starty parmezan razem z surowym jajkiem utworzył dość zwartą konsystencję. Następnie wystarczy rybę obtoczyć jeszcze w mące i położyć na rozgrzany tłuszcz.

Źródło artykułu:WP Kobieta

Wybrane dla Ciebie