26.09.2005 12:07, aktual.: 20.02.2006 15:34
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Posypane posiekanym czosnkiem i papryką wyglądają i smakują wyśmienicie.
20 min, 4 porcje
1 porcja 165 kalorii
Składniki:
- 4 kromki pieczywa tostowego
- 20 dag świeżego szpinaku
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
- kawałek papryki
- 1 ząbek czosnku
Szpinak oczyścić, dokładnie opłukać, odciąć łodyżki, wrzucić na lekko osolony wrzątek, chwilę obgotować, osączyć na sicie,
na maśle usmażyć jajka sadzone,
kromki pieczywa zrumienić w tosterze lub rozgrzanym piekarniku,
obgotowane liście szpinaku ułożyć na zrumienionych tostach, na każdej kromce położyć jajko sadzone, posypać posiekanym czosnkiem i papryką, oprószyć przyprawami, od razu podawać.