GotowaniePrzepisyIndyk nadziewany warzywami

Indyk nadziewany warzywami

Smaczny również na zimno do kanapek.

Indyk nadziewany warzywami

23.05.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:28

Składniki:
- pierś z indyka, ok. 60 dag
- 1 mała róża brokułu
- 2 marchewki
- sól
- 5 dag żółtego sera, np. goudy, edamskiego
- biały pieprz
- świeże zioła, np. tymianek, oregano
- 2 łyżki oleju

Mięso opłukać, osuszyć, ostrym nożem rozkroić
na płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i pieprzem.

Brokuł podzielić na różyczki, usunąć łodyżki, marchew
i ser zetrzeć, wymieszać,
wyłożyć na płat mięsa.

Farsz posypać ziołami, mięso zwinąć, obwiązać sznurkiem, posmarować olejem, piec ok. 30 min. w 190°C.

Zobacz także
Komentarze (0)