GotowaniePrzepisyJarzyny z jajkiem

Jarzyny z jajkiem

Pierwszy powiew wiosny na talerzu...

Jarzyny z jajkiem

20 min, 4 porcje
Porcja 230 kcal

Składniki:
- Pół kalafiora i róża brokułów
- 1 por
- 3 marchewki
- 30 dag mrożonej fasolki szparagowej
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- natka

Brokuły i kalafiora podzielić na różyczki, wrzucić na wrzątek, gotować 3 min,
marchewki pokroić na słupki,
fasolkę wrzucić na wrzątek, gotować 3 min,
pora pokroić,
rozgrzać oliwę, obsmażyć marchewkę i fasolkę, dodać brokuły, kalafiora i pora, przesmażyć, podlać wrzątkiem,
dusić 5–10 min, przyprawić,
na drugiej patelni rozpuścić masło,
usmażyć 4 jajka sadzone, oprószyć przyprawami, podawać z warzywami.

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (0)