GotowaniePrzepisyKebabczeta z sosem jogurtowym

Kebabczeta z sosem jogurtowym

Doskonałe danie dla osób, które nawet w upał nie chcą zrezygnować z mięsa.

Kebabczeta z sosem jogurtowym

15.06.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32

Składniki:
- 70 dag mielonej baraniny, ewentualnie mięsa mieszanego, np. wołowo-wieprzowego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- pieprz i sól
- ok. pół szklanki piwa
- 200 ml jogurtu naturalnego

Cebulę obrać, posiekać, dodać do mielonego mięsa razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku, przyprawić solą i pieprzem, wyrobić, dodając tyle piwa, by powstała spójna masa, odstawić na 30 min. w chłodne miejsce; masą oblepić szpilki szaszłykowe, formując kiełbaski, ułożyć na ruszcie grilla, piec ok. 30 minut; jogurt wymieszać z posiekanym ząbkiem czosnku, przyprawić solą i pieprzem, podawać do upieczonych kiełbasek.

Zobacz także
Komentarze (0)