Krakersy z pastą twarogową
Posypać posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
27.01.2006 | aktual.: 20.02.2006 15:37
Składniki:
- Opakowanie prostokątnych lub okrągłych krakersów, około 15 dag
- 20 dag półtłustego lub chudego twarogu
- 3 łyżki gęstej śmietany
- 2 ząbki czosnku
- sól
- biały pieprz
- po kawałku kolorowej papryki do dekoracji
Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną,
ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć w prasce lub drobno posiekać,
dodać do twarogu, wymieszać, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem,
masę twarogową przełożyć do
szprycki, ozdobnie wycisnąć na krakersy,
kawałki papryki pokroić w drobną kostkę albo na cienkie paseczki, posypać nimi krakersowe kanapeczki krakersy można też udekorować kawałkami selera naciowego, pomidora, posypać posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.