GotowaniePrzepisyKrewetkowe szaszłyki

Krewetkowe szaszłyki

Krewetkowe szaszłyki
18.07.2005 14:49, aktualizacja: 20.02.2006 15:32

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Składniki:
- 10 dużych krewetek
- spory ogórek
- natka pietruszki
- tymianek
- oliwa z oliwek
- suszone papryczki chili
- brandy
- mielony pieprz
- sól

Krewetki rozmrażamy i odsączamy. Na drewniane duże wykałaczki nadziewamy krewetki i plasterki ogórka, przekładając listkami natki.
Pieczemy na rozgrzanym, wysmarowanym oliwą ruszcie w średnio nagrzanym piekarniku. W międzyczasie nasze szaszłyki skrapiamy brandy. Po upieczeniu posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w posiekanej natce, tymianku i pokruszonych papryczkach chili.
Prosta i efektowna przekąska.

Magda Gessler "Kuchnia moja pasja" Edipresse Książki, 2005

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także