GotowaniePrzepisyMarmolada koniakowo-owocowa
Marmolada koniakowo-owocowa
Na śniadanie do bagietki, na obiad do naleśników.
13.06.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32
Składniki:
- 70 dag śliwek
- 30 dag czarnych porzeczek
- 40 dag wiśni
- 40 dag brzoskwiń
- 20 dag malin
- 2 opakowania Cukru żelującego 3:1 Dr.Oetkera
- 100 ml koniaku
Śliwki i brzoskwinie umyć, wypestkować, pokroić na kawałki, porzeczki umyć, osączyć, oddzielić gałązki, wiśnie umyć, wydrylować, maliny przebrać, owoce wymieszać z cukrem żelującym, mieszając zagotować, wlać koniak, gotować 3 minuty, zdjąć z ognia, mieszać do zaniku piany, gorącą marmoladą napełnić wyparzone słoiki, zamknąć, ustawić na 5 minut do góry dnem.