GotowaniePrzepisyNaleśniki z warzywami i sosem

Naleśniki z warzywami i sosem

Naleśniki z warzywami i sosem
03.02.2006 10:34, aktualizacja: 07.03.2006 08:07

Ułożyć na talerzyku, polać sosem, udekorować listkami bazylii.

30 min, 4 porcje

Składniki:
- 3/4 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 1 jajko
- sól
- 3 łyżki oleju
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 cebula
- kawałek korzenia selera
- Vegeta
- listki bazylii
- sos pomidorowy

Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem, szczyptą soli i łyżką oleju,
usmażyć cienkie naleśniki, ułożyć jeden na drugim,
marchewki i korzeń selera umyć, obrać, pokroić w słupki,
łodygi selera umyć, pokroić na małe kawałki,
cebulę obrać, pokroić w krążki,
na oleju zrumienić cebulę, dodać marchewkę, seler naciowy i korzeniowy,
warzywa zrumienić, zmniejszyć ogień, poddusić, posypać Vegetą,
naleśniki nadziać warzywami, zwinąć, ułożyć na talerzyku, polać sosem, udekorować listkami bazylii.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także