Naleśniki z warzywami i sosem
Ułożyć na talerzyku, polać sosem, udekorować listkami bazylii.
03.02.2006 | aktual.: 07.03.2006 08:07
30 min, 4 porcje
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 1 jajko
- sól
- 3 łyżki oleju
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 cebula
- kawałek korzenia selera
- Vegeta
- listki bazylii
- sos pomidorowy
Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem, szczyptą soli i łyżką oleju,
usmażyć cienkie naleśniki, ułożyć jeden na drugim,
marchewki i korzeń selera umyć, obrać, pokroić w słupki,
łodygi selera umyć, pokroić na małe kawałki,
cebulę obrać, pokroić w krążki,
na oleju zrumienić cebulę, dodać marchewkę, seler naciowy i korzeniowy,
warzywa zrumienić, zmniejszyć ogień, poddusić, posypać Vegetą,
naleśniki nadziać warzywami, zwinąć, ułożyć na talerzyku, polać sosem, udekorować listkami bazylii.