Niskie ceny - wielki sukces
Restauracja Bob Bob Ricard w londyńskim Soho wywołała
sensację niższymi o 75 proc. niż w innych lokalach cenami najlepszych francuskich win!
15.09.2009 | aktual.: 22.06.2010 14:49
Restauracja Bob Bob Ricard w londyńskim Soho wywołała sensację niższymi o 75 proc. niż w innych lokalach cenami najlepszych francuskich win - donoszą media internetowe i agencja ITAR-TASS.
Właścicielem lokalu jest Rosjanin Leonid Szutow. Restauracja, jak pisze Big Hospitality (internetowa strona prezentująca m.in. lokale i hotele w Wielkiej Brytanii)
, ruszyła w grudniu ubiegłego roku.
Według nowych cen na liście win, butelkę Chateau Haut Brion z roku 1985 można kupić za 318 funtów, gdy za taką samą u Gordona Ramsaya w znanym hotelu Claridges trzeba zapłacić 682 funty. Butelka Bollinger Vieilles Vignes Francaises 1999 jest tańsza w Bob Bob Ricard o 416 funtów niż w restauracji Maze.
Nie wiadomo, jak długo ceny utrzymają się na tym poziomie, lecz jedno jest pewne - rosyjski właściciel osiągnął już ważny cel; mówi o nim Londyn i to mówi z zachwytem - pisze ITAR-TASS.