GotowaniePrzepisyOwocowe fondue

Owocowe fondue

Owocowe fondue

25.01.2006 11:32, aktual.: 20.02.2006 15:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym, czekoladowym sosie.

15 min, 20 porcji
Porcja 75 kcal

Składniki:
- Po 2 pomarańcze, owoce kiwi, banany
- tabliczka białej czekolady
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 2 łyżki cukru
- cynamon
- łyżeczka cukru waniliowego

Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki,
kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki,
z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki,
w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier waniliowy, mieszając, dobrze podgrzać,
sos przelać do salaterki, posypać cynamonem,
kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym sosie.