GotowaniePrzepisyOwocowe fondue
Owocowe fondue
Kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym, czekoladowym sosie.
25.01.2006 | aktual.: 20.02.2006 15:37
15 min, 20 porcji
Porcja 75 kcal
Składniki:
- Po 2 pomarańcze, owoce kiwi, banany
- tabliczka białej czekolady
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 2 łyżki cukru
- cynamon
- łyżeczka cukru waniliowego
Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki,
kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki,
z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki,
w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier waniliowy, mieszając, dobrze podgrzać,
sos przelać do salaterki, posypać cynamonem,
kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym sosie.