GotowaniePrzepisyPaella z owocami morza

Paella z owocami morza

Paella z owocami morza
19.08.2005 13:47, aktualizacja: 20.02.2006 15:32

Danie można podawać również odgrzane na drugi dzień.

Składniki:
- 20 dag piersi z kurczaka
- 20 dag groszku
- cebula
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- szafran
- sól
- ok. 1 l bulionu
- po 40 dag ryżu i owoców morza

Kurczaka i cebulę przesmażyć na łyżce oliwy; czosnek wymieszać z szafranem i solą, rozprowadzić bulionem; w rondlu rozgrzać oliwę, wsypać ryż, przesmażyć, dodać bulion, ugotować; wymieszać z groszkiem, kurczakiem i cebulą, na wierzchu ułożyć owoce morza; wstawić na ok. 10 min do piekarnika o temp. 200°C.