GotowaniePrzepisyPapajowo-limonkowe babeczki

Papajowo-limonkowe babeczki

Napełniać śmietaną, ozdobić owocami i melisą.

Papajowo-limonkowe babeczki

17.08.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32

Składniki:
Na ciasto:
- 30 dag mąki
- 20 dag masła lub margaryny
- 10 dag cukru
- 1 żółtko
- szczypta soli
Do dekoracji:
- 300 ml śmietankl kremówki
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 limonka
- 1 papaja
- listki melisy do dekoracji

Zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkować, wylepić foremki na babeczki, piec na rumiano w 200°C.
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, limonkę wyszorować, sparzyć wrzątkiem, z połowy otrzeć skór-kę, wymieszać ze śmietaną.
Papaję obrać, pokroić na kawałki, resztę limonki pokroić na cienkie półplasterki, babeczki napełniać śmietaną, ozdobić owocami i melisą.

Komentarze (0)