GotowaniePrzepisyPaszteciki z farszem

Paszteciki z farszem

Prezentujemy pierwszy z wigilijnych przepisów.

Paszteciki z farszem

01.12.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:36

30 min, 6 porcji
1 porcja - ok. 270 kcal

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 40 dag pieczarek
- 1 cebula
- natka
- sól
- pieprz
- po 1 łyżce oleju i majonezu
- 1 żółtko

Ciasto rozmrozić,
pieczarki pokroić na plasterki, a cebulę w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pieczarki, podsmażyć,
przyprawić, wymieszać z natką,
ciasto rozwałkować, 3/4 ciasta złożyć, tak aby miało wysokość ok. 2 cm,
szklanką wyciąć z niego 6 krążków, z każdego kieliszkiem wyciąć małe krążki,
z pozostałego cienkiego ciasta wyciąć szklanką 6 kółek, przykleić do nich krążki z otworem,
paszteciki posmarować żółtkiem, piec 20 minut w 200°C,
do środka nałożyć ciepły farsz, udekorować majonezem.

Komentarze (0)