GotowaniePrzepisyPomidorowa z razowcem

Pomidorowa z razowcem

Przyprawiona czosnkiem, pieprzem i bazylią doskonale rozgrzewa.

Pomidorowa z razowcem

07.10.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:34

20 min, 6 porcji
1 porcja 140 kalorii

Składniki:
- 60 dag pomidorów
- 1 cebula
- 5 szklanek bulionu lub wywaru z warzyw
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- bazylia
- 2–3 kromki razowego pełnoziarnistego chleba

Pomidory i cebulę posiekać,
włożyć do garnka, dodać masło, podlać małą ilością wody, przykryć, dusić ok. 20 min,
chleb ususzyć w piekarniku, zetrzeć, dodać pół szklanki bulionu, wymieszać,
uduszone z cebulą pomidory przetrzeć, wlać bulion, zagotować, zagęścić bulionem z chlebem, zestawić, przyprawić czosnkiem roztartym z solą, pieprzem i bazylią.

Komentarze (0)