GotowaniePrzepisyPrzystawka ze szparagów

Przystawka ze szparagów

Przystawka ze szparagów
19.05.2005 15:46, aktualizacja: 20.02.2006 15:28

Sosem polać przystawkę, udekorować natką.

Składniki:
- 40 dag świeżego koziego serka twarogowego
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
- 2 łyżki żelatyny
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łodygi rabarbaru
- cukier do smaku
- natka pietruszki

Szparagi ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić, żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, podgrzewać do rozpuszczenia, ostudzić, śmietanę wymieszać z serkiem, przyprawić solą i pieprzem, szparagi pokroić na kawałki długości 4–5 cm, wyłożyć nimi miseczki, serek wymieszać z żelatyną, wyłożyć na szparagi, zastudzić, rabarbar pokroić na kawałki, wrzucić do rondelka, podlać wodą, dodać cukier, dusić 10 min., sosem polać przystawkę, udekorować natką.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także