19.05.2005 15:46, aktual.: 20.02.2006 15:28
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Sosem polać przystawkę, udekorować natką.
Składniki:
- 40 dag świeżego koziego serka twarogowego
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
- 2 łyżki żelatyny
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łodygi rabarbaru
- cukier do smaku
- natka pietruszki
Szparagi ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić, żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, podgrzewać do rozpuszczenia, ostudzić, śmietanę wymieszać z serkiem, przyprawić solą i pieprzem, szparagi pokroić na kawałki długości 4–5 cm, wyłożyć nimi miseczki, serek wymieszać z żelatyną, wyłożyć na szparagi, zastudzić, rabarbar pokroić na kawałki, wrzucić do rondelka, podlać wodą, dodać cukier, dusić 10 min., sosem polać przystawkę, udekorować natką.