Pulpety w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pomidorowym to niecodzienny pomysł na wyśmienite danie, uwielbiane także przez dzieci.
12.10.2011 17:18
Pulpety w sosie pomidorowym to niecodzienny pomysł na wyśmienite danie, uwielbiane także przez dzieci. Można je przygotować z jednego gatunku mięsa lub z mięs mieszanych: delikatnego, białego mięsa (cielęcina lub indyk) albo ciemnego o ostrzejszym smaku (wołowina lub wieprzowina). Pudliszki proponują delikatne mięsne kulki duszone w sosie pomidorowym, z dodatkiem warzyw i aromatycznych ziół. Można je podawać na ciepło i na zimno, z ryżem, makaronem lub młodymi ziemniakami. Doskonale smakują z dodatkiem pieczywa. Stanowią idealną propozycję na obiad w gronie rodzinnym oraz przyjaciół. Propozycją dania dnia na dziś są pulpety w sosie pomidorowym. Zapieczone w brytfannie z płatami makaronowymi i serem staną się popisowym i efektownym daniem , które będzie chciała serwować każda Pani domu.