GotowaniePrzepisySałatka z awokado

Sałatka z awokado

Sałatka z awokado
07.04.2005 12:51, aktualizacja: 20.02.2006 14:44

Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Składniki:
- główka sałaty, np. karbowanej, masłowej
- 1 awokado
- mały owoc granatu
- pół czerwonego grejpfruta
- 2–3 plasterki szynki
- pół strąka czerwonej papryki
- pół cytryny
- sól
- biały pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać, osuszyć, grejpfruta obrać, oddzielić białe błonki, pokroić na plasterki, awokado umyć, obrać ze skórki, usunąć pestkę, pokroić w kostkę, paprykę umyć, oddzielić nasionka, pokroić w kostkę, granat umyć, przekroić na pół, wyjąć nasionka, oddzielić błonki, plastry szynki pokroić na paski, rozdrobnione składniki sałatki wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także