GotowaniePrzepisySelerowe łódeczki z pastą

Selerowe łódeczki z pastą

Selerowe łódeczki z pastą

20.03.2006 11:07, aktual.: 27.03.2006 17:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.

Składniki:
- 6 grubych łodyg selera naciowego
- 15 dag twarogu chudego lub półtłustego
- 3 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- pół pęczka natki pietruszki
- kilka rzodkiewek

Łodygi selera dokładnie umyć w zimnej wodzie, odciąć końce, każdą przekroić w poprzek na połowę, twarożek zmiksować ze śmietaną na jednolitą, kremową masę,
przyprawić do smaku solą i pieprzem,
natkę pietruszki dokładnie opłukać, drobno posiekać, wycisnąć z niej sok, wymieszać z połową masy serowej,
do szprycki nałożyć białą masę, wycisnąć ją do połowy selerowych łódeczek,
szpryckę napełnić zieloną masą serową, wycisnąć ją do pozostałych selerowych łodyg,
przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.

Komentarze (0)