GotowaniePrzepisySerowy przysmak bez pieczenia
Serowy przysmak bez pieczenia
Z dodatkiem żelek, kandyzowanych owoców, fig, rodzynek.
27.01.2006 | aktual.: 20.02.2006 15:37
Składniki: - 1 kg twarogu
- 300 ml śmietanki kremówki
- 20 dag cukru pudru
- pół torebki cukru waniliowego
- 4 łyżki żelatyny
- po 10 dag żelek, kandyzowanych owoców, fig, rodzynek
Twaróg zmiksować z 15 dag cukru pudru,
żelatynę namoczyć w małej ilości wody, rozpuścić, ostudzić,
śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem pudrem i waniliowym,
dodawać do utartego twarogu, delikatnie wymieszać,
połączyć z żelkami, kandyzowanymi owocami, rodzynkami i pokrojonymi figami oraz z żelatyną,
masę przełożyć do wąskiej podłużnej formy wyłożonej pergaminem,
wstawić do lodówki, by stężała, wyjąć z formy, ozdobić.