Trwa ładowanie...
07-04-2005 13:24

Sola marynowana w winie

Podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

Share
Sola marynowana w winie
d6nntmg

Składniki:
- 50 dag filetów rybnych, np. z soli
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 l białego wytrawnego wina
- listek laurowy
- po 2 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
- 5 dag masła
- łyżka mąki
- cytryna
- sól i pieprz
- po 30 dag marchewki i mrożonej fasolki szparagowej
- natka

Rybę opłukać, włożyć do garnka, dodać pokrojoną cebulę i marchewkę oraz posiekany czosnek, zalać winem, dodać listek laurowy, pieprz i ziele, odstawić na 3–4 godziny w chłodne miejsce, rybę gotować w marynacie ok. 20 min., wyjąć, osączyć, wywar przecedzić, gotować, aż połowa odparuje, dodać masło utarte z mąką, zagotować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, rybę posypać natką, podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

d6nntmg
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d6nntmg
d6nntmg