ycipk-1be8ar

Spring rolls z kimchi i makaronem ryżowym

To pyszna i prosta propozycja przekąski dla osób, które przepadają za pikantnymi potrawami.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Spring rolls z kimchi i makaronem ryżowym
(www.justmydelicious.com)
ycipk-1be8ar

To pyszna i prosta propozycja przekąski dla osób, które przepadają za pikantnymi potrawami. Jak zapewnia autorka przepisu Paulina Krajewska, kimchi jest niesamowicie uniwersalne i w mig znika z talerza. Zestawione z makaronem ryżowym, zwinięte w cienkie i bardzo delikatne płaty papieru ryżowego daje fantastycznie pyszny efekt.

Składniki (na około kilkanaście szt): 1 opakowanie makaronu ryżowego, 6 łyżek domowego kimchi, płaty papieru ryżowego.

Składniki na kimchi (1 duży słoik): 1/2 kapusty pekińskiej (ok. 700g), 2 duże marchewki, 4 łyżki soli, 4 papryczki chilli, 2 łyżeczki startego imbiru, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki sosu rybnego, 1 łyżeczka suszonych płatków lub całych rybek/krewetek.

ycipk-1be8ar

Kapustę pokrój na mniejsze kawałki, obraną marchew zetrzyj na dużych oczkach tarki. Zasyp kapustę i marchew solą, wymieszaj i pozostaw na 6-12 godzin w lodówce. Po upływie tego czasu na durszlaku przelej wszystko pod bieżącą wodą parę razy, dokładnie na końcu całość odciskając z nadmiaru wody. Tak przygotowaną kapustę i marchew wymieszaj z pastą będącą efektem połączenia np. w blenderze lub moździerzu pozostałych składników i już.

Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron połącz z kimchi. Farsz zawiń w przygotowane według wskazówek na opakowaniu płaty papieru ryżowego i już.

(fot. www.justmydelicious.com)
Podziel się

* www.justmydelicious.com Paulina Krajewska*

ycipk-1be8ar
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-1be8ar

ycipk-1be8ar
ycipk-1be8ar