GotowaniePrzepisyTruskawki w czekoladzie
Truskawki w czekoladzie
Każdy owoc, nabity na widelczyk, zanurz w roztopionej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia.
02.12.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:35
Przygotowanie: łatwe
Kalorie: 275 kcal
*Składniki na: 4 porcje *- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki chudego mleka
- truskawki
- Czekoladę pokrusz w misce, dodaj mleko. Miskę umieść w rondlu z wodą, podgrzewaj na wolnym ogniu przez ok. 3 minuty, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Przestudź.
- Truskawki obierz z szypułek. Każdą, nabitą na widelczyk, zanurzaj w czekoladzie.
- Odłóż „czekoladowe” truskawki do wystygnięcia.