GotowaniePrzepisyTruskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie

Każdy owoc, nabity na widelczyk, zanurz w roztopionej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia.

Truskawki w czekoladzie

02.12.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:35

Przygotowanie: łatwe
Kalorie: 275 kcal
*Składniki na: 4 porcje *- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki chudego mleka
- truskawki

  1. Czekoladę pokrusz w misce, dodaj mleko. Miskę umieść w rondlu z wodą, podgrzewaj na wolnym ogniu przez ok. 3 minuty, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Przestudź.
  2. Truskawki obierz z szypułek. Każdą, nabitą na widelczyk, zanurzaj w czekoladzie.
  3. Odłóż „czekoladowe” truskawki do wystygnięcia.
Komentarze (0)