30 min, 4 porcje
1 porcja 290 kalorii
Składniki:
- 4 duże podłużne ziemniaki
- 1 kubek naturalnego twarożku
- 1 pęczek rzodkiewek
- natka pietruszki
- sól
- papryka w proszku
- 2 płaty śledziowe
- po pół strąka żółtej i czerwonej papryki
- 1 łyżka masła
- koperek
Ziemniaki wyszorować, osączyć, ułożyć na aluminiowej folii, zawinąć, upiec w piekarniku,
umyte rzodkiewki pokroić razem z listkami, wymieszać z twarożkiem, przyprawić do smaku solą i papryką, posypać natką,
płaty śledziowe pokroić na 4 porcje,
paprykę pokroić w paski,
upieczone ziemniaki przekroić na pół, na połowie ułożyć twarożek,
na reszcie położyć po kawałeczku masła, porcje śledzia i paski papryki, posypać koperkiem, od razu podawać.