GotowaniePrzepisyZiemniaki w mundurkach

Ziemniaki w mundurkach

Ziemniaki w mundurkach
29.09.2005 12:19, aktualizacja: 20.02.2006 15:34

Posypać koperkiem, od razu podawać.

30 min, 4 porcje
1 porcja 290 kalorii

Składniki:
- 4 duże podłużne ziemniaki
- 1 kubek naturalnego twarożku
- 1 pęczek rzodkiewek
- natka pietruszki
- sól
- papryka w proszku
- 2 płaty śledziowe
- po pół strąka żółtej i czerwonej papryki
- 1 łyżka masła
- koperek

Ziemniaki wyszorować, osączyć, ułożyć na aluminiowej folii, zawinąć, upiec w piekarniku,
umyte rzodkiewki pokroić razem z listkami, wymieszać z twarożkiem, przyprawić do smaku solą i papryką, posypać natką,
płaty śledziowe pokroić na 4 porcje,
paprykę pokroić w paski,
upieczone ziemniaki przekroić na pół, na połowie ułożyć twarożek,
na reszcie położyć po kawałeczku masła, porcje śledzia i paski papryki, posypać koperkiem, od razu podawać.