Boskie spumante
Barmani wszystkich barów świata chętnie używają win musujących do swoich kompozycji, ponieważ dodają one finezji i elegancji.
06.03.2006 | aktual.: 27.03.2006 17:25
Wina musujące to nie tylko słynne szampany - to również delikatne, perlące się w kieliszku wina spumante z Półwyspu Apenińskiego. W ich zapachu można wyczuć głównie nuty owocowe: egzotyczne mango, limonki i pomarańcze. Znakomicie pasują do deserów z owocami oraz wykwintnych koktajli. Barmani wszystkich barów świata chętnie używają win musujących do swoich kompozycji, ponieważ dodają one finezji i elegancji.
Spumante Bianco CIN&CIN, produkowane z najlepszych win włoskich, uświetni każdą uroczystość. Jako składnik longdrinków z wermutem i sokami owocowymi gwarantuje rześkość i aromat.
*Eksplosivo *Składniki:
- 50 ml wermutu CIN&CIN Bianco,
- 50 ml wódki cytrynówki,
- 100 ml soku pomarańczowego,
- 50 ml wina musującego CIN&CIN Spumante Bianco
Do wysokiej szampanki włożyć dwie kostki lodu, wlać wódkę, dodać wermut CIN&CIN Bianco, sok pomarańczowy i wino musujące CIN&CIN Spumante Bianco. Delikatnie wymieszać i udekorować skórką cytryny.
*Macedonia - sałatka owocowa *Składniki:
- 1 dojrzały ananas,
- 1 czerwony grejpfrut,
- 2 pomarańcze,
- 1 banan,
- 2 kiwi,
- sok z jednej cytryny,
- 2 łyżki miodu i 25 ml wina musującego CIN&CIN Bianco lub rumu
Obrany ze skórki ananas pokroić w kostkę, grejpfrut i pomarańcze obrać, usuwając także białą skórkę (albedo), pokroić w kostkę. Obranego i pokrojonego w kostkę banana polać łyżką soku z cytryny. Obrane kiwi pokroić w kostkę. Miód wymieszać z sokiem z cytryny i polać delikatnie wymieszane owoce. Wstawić do lodówki. Przed podaniem polać winem musującym CIN&CIN Bianco lub rumem.