GotowaniePrzepisyChoinka czekoladowa

Choinka czekoladowa

Wyciąć z ciasta 5 gwiazdek różnej wielkości, ułożyć z nich choinkę, posypać cukrem pudrem.

Choinka czekoladowa

16.12.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:35

Składniki:
- 25 dag masła lub margaryny
- 25 dag cukru
- 5 łyżek kakao
- 35 dag mąki
- 4 jajka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 ml mleka
- 5 dag posiekanych orzechów laskowych
- 5 dag startej czekolady
- cukier puder

Masło rozpuścić z cukrem, kakao i 2 łyżkami wody, ostudzić,
zmiksować z mąką, żółtkami, proszkiem do pieczenia i mlekiem,
wymieszać z orzechami, czekoladą i pianą z białek,
ciasto przełożyć do płaskiej
blachy, piec godzinę w 180°C, ostudzić,
wyciąć z niego 5 gwiazdek różnej wielkości, ułożyć z nich choinkę, posypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)