GotowaniePrzepisyCzekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

Łyk tego aromatycznego napoju poprawia nastrój. Rozjaśnia umysł, dostarcza energii, regeneruje siły, zaspokaja głód.

Czekolada na gorąco

01.12.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:36

*Przygotowanie: łatwe Kalorie: 150 kcal Składniki na: 1 porcję *- 1/4 litra mleka 2%
- łyżka cukru
- łyżeczka ciemnego holenderskiego kakao
- szczypta soli
- szczypta olejku z wanilii

  1. Wymieszaj mleko, cukier, kakao i sól w rondelku.
  2. Trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając, ok. 2 minut (nie gotuj).
  3. Zdejmij z ognia, dodaj wanilię, wymieszaj. Podawaj natychmiast, najlepiej w filiżance albo w kubku.
Komentarze (0)