GotowaniePrzepisyCzekoladowy przekładaniec

Czekoladowy przekładaniec

Pyszne ciasto. Doskonałe na jesienną chandrę.

Czekoladowy przekładaniec

02.12.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:35

Składniki:
- 40 dag mąki pszennej
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 15 dag masła
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 1 krem czekoladowy
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- tłuszcz i tarta bułka

Masło utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia oraz mleko, wymieszać,
formę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką, wyłożyć ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C, piec ok. 45 minut, wystawić, przekroić na 3 blaty,
przygotować krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto,
polać rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze (0)