GotowaniePrzepisyDeser z twarożku

Deser z twarożku

Deser z twarożku
10.06.2005 16:14, aktualizacja: 20.02.2006 15:32

Obłożyć świeżymi owocami, udekorować listkami mięty.

Składniki:
- 3 opakowania twarożku homogenizowanego
- 200 ml śmietany kremówki
- 5 dag cukru pudru
- opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżki żelatyny
- do dekoracji świeże owoce, np. maliny, truskawki, porzeczki,
jagody i listki mięty

Żelatynę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzewać na małym ogniu aż do rozpuszczenia, ostudzić, schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym, twarożki połączyć z żelatyną, delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną, masę przełożyć do foremek w kształcie serduszek wyłożonych folią spożywczą, desery wstawić do lodówki, by stężały, wyjąć na talerzyki, zdjąć folię, obłożyć świeżymi owocami, udekorować listkami mięty.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także