GotowaniePrzepisyDyniowe racuchy

Dyniowe racuchy

Podawać z borówkami.

Dyniowe racuchy

09.11.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:36

30 min, 10 porcji
Porcja 140 kcal

Składniki:
- Kawałek dyni, ok. 50 dag
- 10 dag mąki
- 1 jajko
- pieprz i sól
- 30 dag mrożonych borówek
- cukier
- olej do smażenia
- wiórki ze skórki pomarańczy

Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.

Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Borówki rozgotować, dosłodzić, wymieszać z wiórkami ze skórki pomarańczy, podawać do placuszków.

Komentarze (0)