GotowaniePrzepisyFaszerowana papryka

Faszerowana papryka

Posypać serem, zapiekać ok. 20 min w 190°C.

Faszerowana papryka

03.01.2006 | aktual.: 20.02.2006 15:37

20 min, 6 porcji
Porcja 260 kcal

Składniki:
- 3 papryki
- czuszka
- cebula
- dymka
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 15 dag ryżu
- 10 dag soczewicy
- sól
- pieprz
- pół puszki kukurydzy
- 0,75 l bulionu
- 5 dag żółtego sera

Papryki przekroić na pół, usunąć nasionka, czuszkę i dymkę posiekać, cebulę i czosnek pokroić w kostkę.

W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wsypać warzywa, podsmażyć, dodać ryż i soczewicę, przesmażyć, podlać bulionem, ugotować.

Wymieszać z kukurydzą, przyprawić, nałożyć do papryk, posypać serem, zapiekać ok. 20 min w 190°C.

Komentarze (0)