02.11.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:36
10 min, 4 porcje
1 porcja 160 kalorii
Składniki:
- 2 czerwone grejpfruty
- 1 kartonik granulowanego twarożku
- 1/2 szklanki soku z winogron
Grejpfruty wyszorować szczoteczką, potem sparzyć wrzątkiem, naciąć ostrym nożem tak, aby powstały ząbki, przeciąć na pół,
delikatnie wyjąć miąższ, podzielić na cząstki, nożykiem do obierania owoców zdjąć białą skórkę, miąższ podzielić na małe kawałki,
włożyć do miski, zalać sokiem z winogron, wymieszać, naczynie przykryć, wstawić na godzinę do lodówki,
wyjąć, napełnić przygotowane miseczki ze skórki grejpfruta,
do każdej miseczki włożyć po 2 łyżki twarożku, skropić sokiem z winogron, podawać sałatkę silnie schłodzoną, przetrzymywana w temp. pokojowej jest mniej smaczna.