Gruszki w białej czekoladzie
Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmydelicious" proponuje zestawienie gruszek z czekoladą i pistacjami, których zielony kolor fantastycznie komponuje się z barwą owoców.
Owocowe desery to dobra alternatywa dla kalorycznych tortów z tłustymi kremami. Sporą popularnością cieszą się gruszki przygotowane w winnym sosie, ale to nie jedyna możliwość na podanie tych produktów. Dodatek orzechów i czekolady sprawi, że będą jeszcze bardziej atrakcyjne i smaczniejsze.
Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmydelicious" proponuje zestawienie gruszek z czekoladą i pistacjami, których zielony kolor fantastycznie komponuje się z barwą owoców. Jak zapewnia blogerka, smak tego deseru jest o niebo lepszy, niż gruszki jedzonej solo. W dodatku zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze, a gruszki w takim wydaniu doskonale odnajdą się w towarzystwie innych pyszności, np. podczas domowego przyjęcia.
Składniki na gruszki w białej czekoladzie z pistacjami (3 sztuki): 3 zielone gruszki, 1/2 tabliczki białej czekolady, garść pistacji.
Umyte i osuszone gruszki posmaruj przy pomocy pędzelka roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Obsyp drobno posiekanymi pistacjami, pozostaw na co najmniej 30 min do zastygnięcia. I gotowe.
Sugestie autorki: w kombinacji z pistacjami polecam wybrać zielone gruszki - będą ładniej wyglądać kolorystycznie :) Możesz użyć dowolnej czekolady, a nawet połączyć kilka tworząc esy-floresy. Pistacje mogą być solone lub nie - w zależności od upodobań. Do przygotowania wersji light użyj czekolady light (dostępne, m.in. w sklepach ze zdrową żywnością). Opcjonalnie pistacje możesz zastąpić innymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub posypką.
[ ** www.justmydelicious.com
]( http://www.justmydelicious.com )* Najlepsze diety 2016*