GotowaniePrzepisyHalibut na parze

Halibut na parze

Podawać z sałatką z papryki.

Halibut na parze

28.04.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:23

Składniki:
- 60 dag filetów z halibuta
- sól
- biały pieprz
- cytryna
- strąk papryki zielonej
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki krojonych zielonych oliwek
- po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku

Rybę opłukać, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą, ugotować na parze,
paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać, posiekać w kostkę, zeszklić na oleju,
pomidory umyć, pokroić w kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, paprykę, pomidory, osączone oliwki, natkę i szczypiorek wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem, halibuta podawać z sałatką z papryki.

Zobacz także
Komentarze (0)