Trwa ładowanie...
29-04-2005 14:01

Holenderski sos do warzyw

Pory polać sosem i sokiem z cytryny.

Share
Holenderski sos do warzyw
d2us2yr

Składniki:
- 40 dag młodych, małych porów
- 20 dag masła
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka octu
- sól
- pieprz
- 4 żółtka jaj
- pół cytryny
- natka pietruszki

Zagotować wodę z octem, solą i pieprzem, wstawić
do gorącej kąpieli wodnej, ubijać, dodając żółtka.

Rondelek wyjąć z kąpieli, mieszać, dodając kawałki masła, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Pory oczyścić, opłukać, osączyć, ugotować na parze lub w małej ilości wody, polać sosem, posypać natką.

d2us2yr
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2us2yr
d2us2yr