GotowaniePrzepisyHolenderski sos do warzyw

Holenderski sos do warzyw

Pory polać sosem i sokiem z cytryny.

Holenderski sos do warzyw

29.04.2005 | aktual.: 20.02.2006 14:44

Składniki:
- 40 dag młodych, małych porów
- 20 dag masła
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka octu
- sól
- pieprz
- 4 żółtka jaj
- pół cytryny
- natka pietruszki

Zagotować wodę z octem, solą i pieprzem, wstawić
do gorącej kąpieli wodnej, ubijać, dodając żółtka.

Rondelek wyjąć z kąpieli, mieszać, dodając kawałki masła, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Pory oczyścić, opłukać, osączyć, ugotować na parze lub w małej ilości wody, polać sosem, posypać natką.

Zobacz także
Komentarze (0)