Trwa ładowanie...
06-04-2005 14:48

Kaczka nadziewana

Obłożyć połówkami brzoskwiń nadzianymi żurawinami, podawać z ziemniakami z wody.

Share
Kaczka nadziewana
d4fpd2v

Składniki:
- 1 kaczka świeża lub mrożona
- 1 kg kwaskowatych jabłek
- sól, pieprz
- majeranek
- brzoskwinie z puszki
- 3 łyżki konfitury z żurawin

Kaczkę oczyścić, opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce, jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, wyciąć gniazda nasienne, wymieszać z majerankiem, kaczkę wypełnić jabłkami, zaszyć skórę, obsmażyć na rumiano na suchej patelni,
przełożyć do brytfanny, piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C, często polewając wypływającym tłuszczem,
upieczoną kaczkę wyłożyć na półmisek, obłożyć połówkami brzoskwiń nadzianymi żurawinami, podawać z ziemniakami z wody.

d4fpd2v
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fpd2v
d4fpd2v